Ağacın tamamı bir cevher niteliği tasıyor. Kesinlikle iki bonsai yapmak için kullanırdım.
Ben yeteri kadar ustalaşsam ne yapardım?
> Kırmızı çizgiden yukarısını kesinkez değerlendirdim. Orman tarzı bir sey için ideal duruyor. Ölü dal efekti uygulanabilecek güzel bir madende var :P
> Ben daha aşağılardan aşılama yapmaya çalışırdım. ( Aşağı inen mavi oklar )
Ağacın kalın ve işlenmeye çok müsait ( Matkap ile ) bir gövdesi var. Estetik ölü dal efektleri uygulanmaya çok müsait.
- Mavi çizgideki gibi yere yakın ölü dal görüntüsü oluşturabileceği gibi
- Sarı çizgideki uzunumsu, incemsi bir seyler de yapılabilir.
- Bu biraz uçuk kaçık olursa anlayışla bakarım merak etmeyin. Twisted tarzı helezonumsu bir oyma yapılabilirmi? ve yine ölü dal efekti. ( taktım ben bu ölü dala ) Pembe çizgili yer. Biraz yukarıya doğru çıkacak. Helezonumsu olacak.
Bide bişey soracam Ali hocam. Şimdi yukarıdaki resimdeki gibi biraz odunsulaşmış kökler varsa ve biz bunları bir kaya üstüne yerleştirmek istersek. Yapmamız mümkün olurmu? Yani kökü yumuşatmaya yönelik bir teknik varmı, ( telleme çalışması, **** odunsulaşan kökün biraz kabuğunu soymak, üstünü zımparalak vs) **** herhangi birşey. Bu tarz gereginden fazla odunsulaşmış köklerde , kaya üstü çalışmalar yola getirelebilirmi? Konudan biraz bağımsız oldu sorum ama gerçekten aklıma takıldı.