Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur
Sn. elifaydin merhaba, şu an hangi aşamadasınız bilmiyorum, biraz geç olsada cevap vereyim.
Nemli kağıt içerisindeki tohumlar çeşide göre çimlenmesi uzun veya kısa sürebiliyor. Mesela domatesler bir kaç günde çimlenirken biber ve patlıcan lar daha uzun sürede çimleniyor. Ben hazırlamış olduğum kilitli poşetleri toplu bir şekilde havlu içerisine sarıp kalorifer peteği üzerinde beklettim ve tohumlar çok kısa sürede çimlendi, burada etkin faktör nem ve sıcaklık oldu. Her gün poşetleri alıp ışığa tutarak tohumların çimlenip çimlenmediğini kontrol ediyorum. Poşetler şeffaf olduğundan rahatlıkla görülebiliyor. Çimlenen tohumları torfa veya benim hazırlamış olduğum gibi cocopet perlit ortamına almanız gerekiyor. Normal toprakta patlamış tohumların çıkması zor. Kolaylıklar dilerim.
|
Yanıtınız için teşekkür ederim, diğer söylediğiniz gibi belli oluyor poşetten durumları. Geçen hafta torfa aldım onları. Aralarından salatalık, domates, biber ve karpuzlar torf yüzeyine çıktılar. Ancak patlıcanlar henüz içeride saklanıyorlar sanırım. Açıkçası bir kısmını direkt torfa diğer kısmını peçeteye koymuştum, doğrudan torfa ektiklerim daha hızlı davranarak beni şaşırttılar.