Konu: Çim
View Single Post
Eski 02-05-2019, 16:05   #11
Styric
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Replikans Mesajı Göster
Merhaba.
Bu 3. Denemem olacak. Bahçeme daha önce 2 kez denedim. Herşey güzel başlıyor ama birkaç ay sonra sararmalar ve aşırı çıkan yabani ottan dolayı tüm çimler yok oluyor.

Bu yıl bir kez daha deneyeceğim ama geç mi kaldım bilmiyorum. Muğla gökova da yaşıyorum bu iklime göre tohum tavsiyesi almak istiyorum.

Bahçe çok taşlı, çapa makinesiyle çapalandıktan sonra 3 gün dinlendirip temizleme başladım ama bir türlü bitmiyor o küçük taşlar.

Gene bu forumda okumuştum. Toprağın üzerine gazete serip tekrar toprak atarak çim ekimi yapılmış. Bunun yararı olur mu? Olursa gazetenin üstüne yeni temiz toprak mı atmalıyız
Merhaba

Muğlada yaşıyor iseniz bence zoysia'yı araştırın derim. Bereket tvnin bu çim türü ile ilgili uzun uzun videoları mevcut. Ben bir kaç ay önce fiyat aldım fide başı 70-75 kuruş istiyorlar. 1 m2 yere de 16 adet dikimi uygundur dendi. Bana 8000 adet fide ihtiyaç olduğu için oldukça yüksek fiyat çıktı. Ama yeriniz ufak ise düşünmenizi tavsiye ederim. Su ihtiyacı neredeyse 7 de 1, ilaç hiç yok. biçim çok çok az. Yabancı ota müsaadesi yok. Tohumdan değil fide şeklinde dikimi şekilde ekimi yapıldığını da belirtmek isterim. Saygılar.

Not: Normal tohumdan ekim için sıcak iklim bölgesine göre biraz geç kalmışınız gibi.

Styric Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön