Dün ev sahibi küçük bahçesine getirdiği koyun gübreli topraktan resimdeki saksıyla bana da verdi. Saksım 25 litrelik. Eşim eve çıkardı. Bu akşam ekmek için saksının başına geçtim. Birde ne göreyim toprak elenmemiş ve irili ufaklı parçalı toprak. Birde canlı solucanlı. Aldığıma pişman oldum açıkçası. Napiim ne ediyim derken hem elimdeki tohumların yeterince olması ( sağolun sn güreri) hemde ay olarak ekebilecek zamanım olması sebebiyle toprağı olduğu gibi kullanmaya karar verdim. Yüzeydeki iri parçaları mümkün mertebe ufalamaya çalışıp aldım elime tohumları. Düzenli olarak ekmeye başlamıştım ki çocukların rahat bırakmaması sonucu sayısını benimde bilmediğim (20 diye tahmin ediyorum) kadar tohumu gelişi güzel serpmiş oldum. Buraya yazarken notlarımda suda bekletmeyi ve 1 mt ye 6 tohum ekilmesi gerektiğini gördüm. Eyvahlar olsun ben ne yaptım. Bu saksım tamamen doğal olan tohumların yine tamamen doğal olan toprağa ve gereğinden çok tohumun üstelikte gelişi güzel serpilmesiyle oluştu. Bakalım Rabbim ne gösterecek
Düzenleyen aloe : 28-04-2019 saat 23:20
|