View Single Post
Eski 27-04-2019, 14:56   #110
Hamza Güneş
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-04-2019
selam aleyküm. foruma yeni üye oldum. iyi forumlar diliyorum. konu dikkatimi çekti. üye olurken biraz zorlansamda başardım. karadenizin çoğu bölgesinde avokado var. sadece meyvesi değil yapraklarıda şifalıdır. iklim değişikliğine benim pek bir inancım yok. sadece ara sıra bazı dalgalanmalar olabiliyor. mesela bu sene güzel bir kara kış yaşadık. antakyada bir süre işim gereği ikamet ettim. ordada çok karadenizli var. bir kaç ülke gezme fırsatıda yakaladım. akdeniz sahillerimiz tropikal iklimleri anımsatıyor. bence tropikal bitkileri yetiştirmek için iklimimiz elverişli. delilsiz konuşmak veya tahmin yürütmek biraz abes kaçabilir ama hislerimde pek yanılmam. sadece biraz daha emek araştırma gözlem gerekiyor.. var sayalım iklim değişse veya havalar ısınsa ne olacak ki sanki? ülke insanımız bu konulara çok ilgisiz.. tarih bilginiz varsa bakın toprak istilası ve savaş sanatından başka ne dehalığımız varki geçmişe yönelik? toprak istilası ve sürekli toprak genişletme telaşı ile meşgul olmuş atalar, ama toprağın kadri kıymeti hakkında hiç bir çalışma yapılmamış sanki. ALLAH,lN patatesini domatesini bile kaç asır sonra anadolu topraklarıyla buluşturmuşlar!? kaldıki bu millete sokağa tükürme adabını etrafa izmarit atmamayı bile öğretemişken tropikal bitkilerin türkiyede yetişip yetişmemesi meşguliyetini aşılamak için 1000 yıl gerekiyor.
itiraf etmem gerekirse. kendimden örnek vereyim gittiğim ülkelerde egzotik meyveleri gördüm tanıdım yedim çoğunun internette resmi ismi bile yok. aklımdan geçirdim. fidanını çekirdeğini getirmeyi düşündüm çoğu kez ama nasip olmadı. ya ALLAH ya şeytan? bilemiyorum ama sürekli araya bir şey girip bunu unutturdu. kısmet de bizim için bir imtihan. bazı şeyler kaf dağının ardından gelir ve kolayca olmaz işler kolayca oluverir. ama bazende gözünüzün önündeki basit olacak şeylerin yolu tıkanır inatla olmaz. işin birde daha vahim bir yüzü varki belkide her ikiside değil, belkide suçu ALLAHA veya şeytana yıkarak kendi ihmalimizi aklamaya çalışıyoruz emin değilim. ama ikinci ihtimal ağır basıyor. çünkü ispanyada çok çeşitli egzotik meyve sebzeler yetiştiriliyor. bizim vatanımızda neden ordaki kadar çeşit yok? aynı iklim şartları hatta türkiye daha verimli. bence bu bizim ihmalimiz değilmi??!!
NOT: lütfen sokağa izmarit atmayın lamalar gibi sağa sola tükürmeyin çevreci olalım. Tekrarselam

Hamza Güneş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön