View Single Post
Eski 26-04-2019, 00:04   #109
Eomer07
Ağaç Dostu

Eomer07's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sütlü Muz Mesajı Göster
Ağaçlar forum 'a üye olduğumda hindistan cevizi ile ilgili konu altında bir üye tarafından paylaşılmış olan bu videonun doğru olabileceğini düşünerek sizi yanıltmış olabilirim, kaynağım sağlam değildir, af edersiniz: http://www.agaclar.net/forum/egzotik...tm#post1553255

www.youtube.com/watch?v=zsSQ14y7pwE
www.youtube.com/watch?v=wkJXLCqCc6o
Ben de videoyu görmüş ama izlememiştim. İzlemeden yazmayayım dedim, izledim öyle yazıyorum. Bu videoya itibar etmeyin.

Dünya belirli periyodlarla ısınıp soğumakta. Bu konuda araştırmalar yapılıyor ve bilim insanları bu durumu Güneş üzerindeki lekelerin artıp azalması, Dünya'nın yörüngesindeki değişiklikler, volkanik faaliyetlerin artıp azalması ya da atmosferdeki sera gazı oranındaki değişimlerle açıklıyor. Son yıllardaki ısınmanın ise insan kaynaklı sera gazı artışı nedeniyle oluştuğu genel kabul görmüş durumda.

Küresel iklim değişikliği Türkiye'ye ne getirir ne götürür bilmiyorum ama avokado, muz gibi tropik meyvelerin Türkiye'de yetiştirilmeye başlaması 200-300 yıllık bir geçmişe sahip ve küçük iklimsel değişikler sonucu ortaya çıkmış gibi görünmüyor. Ülkemizin iklimi bu meyvelerin yetiştirilmesi için uygun.

Eomer07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön