Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi
Ev işi de yeni başlıyor  Veranda yok daha ! Çiçekler ? Gündüz terinden sonra akşam keyfi nasıl olacak ?
Satınalınamayacak şeylerin zenginliği diye bir duygu var. Beceremedikçe, yine yeniden planlamaları var. Bilinmezlikler var. (Elinden gelen her şeyi yapıyorsun, iklim burnunu sokuyor ya da bir böcek bende varım diyor. Olmadı bakteri ben buradayken sen yoktun demeye getiriyor.)
İçinde yaşadığımızı bilmediğimiz bir dünyaya düştük. Hem zormuş, hem de keyifli. Yaşayarak yapıyorsun.
Sıraya yaz. Yavaş yavaş yap. Can sıkıntısına zaman yok  Önümüzdeki yıl ne yapacağım konusunda bu kadar planım olduğunu hayal edemezdim.
Altmışlık mühendis kaşif'ten : Keser kesiyor, çekiç çakıyor. Anlaşılır isimler. Ucu sivri küreğe benzeyen aletin adı neden bel ? Kullanınca, ağrıyan yerine göre adlandırıldığını anlıyorsun
İçinde olduğunu hissettiğin bir ortamda çalışmak güzel, aslında.
Kuş cıvıldasın, çiçek koksun, bir yerlerin ağrırsa ağrısın. Nasılsa, sabahleyin amacına yönelik enerjiyle uyanıyorsun.
Yaşamak iyi şey.
|
Harika tarif etmişsiniz..
Evin kurulumu iç ve dış boyası bitti. İçinin Şap atımı bonya fayansları ve parke döşemesi kaldı. 2 gün önce gittik, şap atmak için, banyodan başlayalım dedik çünkü tahliye borusu dışarıda kaldı onun boyu kadar şap atılması lazım. Ben hesaplıyordum 2 el arabası, ama nerdeee. Altına 4cm kadar kum döşedim üzerine tam 6 el arabası beton harç döktük tabii tüm bunları tek başıma yaptım. hanım harç kararken su döktü

Neyseki odalar o kadar zor olmayacak. odanın içinde karıp hemen yüzeye 2cm kadar şap atacağım. Sonra banyonun fayansları var, ardından mutfağın tezgah arası duvar fayansı. Ve parke döşemesi. Yatılacak hale getirseydim sıkıntı biterdi. Şimdi git gel zor oluyor. O yüzden biran önce bitirmeliyim.
Tüm bu işlere ustadan fiyat aldım 3 bin lira istedi. Ama galiba bu sefer su basman gibi olmayacak kendim yapacam çok kararlıyım.
2 gün önce bal kabağı ekimini de bitirdik. 3 dönüm kadar ektik elimizle tek tek. Yağmurların yağmasını beliyoruz, hem kabaklar çıkar hemde fideleri artık dikmeye başlarız.