View Single Post
Eski 27-09-2007, 14:21   #53
aysemelike
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaengin Mesajı Göster
Merhaba,
Eksik kalmışım fesleğen foumunda. Cık cık... Hiç beğenmedim kendimi.
Ben taaa yaz başında iri fesleğen tohumu ekmiştim 2 ay buyunca boyları 5 cm olmadı. 4 yapraklı yattılar. Sonra ben tatildeyken diğer tüm bitkilerim gibi zulmümden kurtulup büyümüşler. bir geldim 20 cm boy vermiş, bisürü yapraklanmışlardı. Ben de dayanamadım ve yemek için nane gibi dibine yakın kesip aldım. Ama nene gibi tekrar çıkmadı... İri yapraklı fesleğeni kullanmak istersen nasık kopartmamıız lazım gelir. **** kopardıktan sonra ne yapmak gerekir???
Ne yazıkki nane **** maydanoz gibi dipten kestinizmi yeniden vermez.....
Ben iri yapraklı fesleğeni iyice yapraklandıktan sonra dipten biriki boğum kalacak şekilde kesip, yıkayıp, yapraklarını dipten koparıp bütün olarak kurutuyorum. Kavanoza koyup kışın kullanırken ufalıyorum. Böylece kokusunu korumuş oluyor.
Çok dipten kesmeyince bir süre yeniden dallanıp yapraklanıyor. Eğer tohum almak istiyorsam, üzerindeki iri yaprakları dalına yakın yerden koparıp kurutuyorum.....bitkinin kalanı tohuma gidiyor....
Anladığım kadarı ile bazıları kışın içeride sera ortamındaymış gibi de büyütüyorlar ama ben bunu hiç denemedim.
selamlar.
Melike

aysemelike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön