Biz yere diktiğimiz maviyemiş ve bal yemişleri için çam talaşı kullanıyoruz. Çam kabuğu, öğütülmüş dallar ve saman da malç için kullanılabilir
Önce varsa otları temizleyin. Gübreleme yapmadıysanız yapın ve sonra kaba talaş (planya talaşı da deniliyor) ve ince talaşı aynı miktarda karıştırın ve 8-10 cm yükseklikte ve bitkinize göre 30 cm çaptan başlayarak etrafını kapatın.
Arada gübreleme ihtiyacı duyarsanız, malçı elle açıp gübreyi verip kapatın. Bu malç zamanla organik madde olarak bitkiye destek olacaktır.
Her yıl aynı işlemleri tekrar ederek 5cm kadar ilave edin.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware
Degerli uyemiz bu malçlama olayini tecrubenize binaen biraz anlatabilir misiniz?
Bu sene sizden Jugana ve Duet cesitlerini aldim. Ilerleyen zamanda daha fazla urun alacağım gibi gorunuyor...
|