Bahçede ki temel sorunum sümüklü böcekler.
3 hafta önce gittiğimde koca 1 paket topladım ve uzak diyarlarda bıraktım.
Geçen seneden kalan clematislerin yeni çıkan bütün filizlerini dipten yemişlerdi. Ortancalara iştahla devam ediyorlardı. Allahtan yeni diktiğim gala gibi çiçeklere henüz sıra gelmemişti. Dönmeden tüm bahçeye sıvı kükürt uygulaması yaptım.
Buna güvenerek balkonumda kendiliğinden çimlenen ve açan papatyalarımı boş saksılara diktim, yeni clematisler, hosta vs. diktim.
1 hafta sonra gittiğimde tekrar 1 paket topladım

Papatyalarımın yerinde yeller esiyordu. Yeni clematislerde hoşgeldin partisi devam ediyordu. Eskilerde yeni bir filiz göremedim
İnada binip tekrar aldığım ilave clematislerimi, ilave güller, abelia, taflan vs. diktim. Sayın Kiraz ve diğer üyelerin ilgili sayfalarda ki önerileri doğrultusunda odun kömürü, kahve telvesi, yumurta kabuğu kombo paket yapıp özellikle titizlendiğim çiçeklere uygulayıp İstanbul'a döndüm. Şimdi endişeyle bir sonraki gidişimde bana ne sürprizler hazırladılar heyecan ve korkuyla bekliyorum.
Geçen sene de bu tür sebeplerle diktiğim bir çok çiçekten tam verim alamadım, yaza doğru azaldılar ama olan olmuştu. Çok şükür ki sebze bahçemde istedikleri ziyafeti yapamadılar. Sadece ön sıralara diktiğim kadifeler ile yetindiler.
Bu sene ki maceralarımı ve mücadelenin sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğim.