Kavun-Karpuz tohumları
26 Mart'ta da kavun karpuz tohumlarını ayrı bir kaba ekmiştim. Üstteki fotoğrafta yeni ekili olanlar onlar.
Karışık yazlık ve kışlık karpuz (orucoğlu)
Kırkağaç kavunu (orucoğlu)
Bu arada tohumları ekmeden önce suda beklettim. Domates-salatalık-çiçek tohumları 2 gün, kavun-karpuz tohumları 4 gün suda bekledi (biraz da doğumgünü telaşları araya girdi).
Önceki torfum bittiği için farklı bir yerden aldığım torfu kullandım. Bu sefer ekmeden önce suladım. Çünkü domates tohumlarını ektiğim torf yeterli nemde değildi. Ben ektikten sonra bunu idrak edebildim. Fıs fıs ile bol bol sulamaya çalıştım ama ertesi gün fısfısa rağmen epey kuru kaldığını farkettim. Bu forumda okuduğum yöntem geldi aklıma. Alt kabına su doldurdum. 1-2 gün içinde güzel nemlendiğini fark ettim ve düzenli fıs fıslar yeterli oldu. Fideler gözükünce üstlerini açtım ve fidelerin diplerine azar azar su döküyorum şu an. Tohumları sularken havalandırmış oluyorum.
Yer olarak batıya bakan kapalı ama aydınlık mutfak balkonunda yetiştiriyorum. Özel bir ısı ve ışık kaynağı kullanmıyorum. Normal mutfak peteği yanıyor sadece.
Tohum iken yere, daha az güneş alan yere koyuyorum, fideler çıkınca yukarı camın önüne koyuyorum. Havalar çok güneşli gitmediği için güneş ışınları camdan dolayı sorun oluşturmaz diye umuyorum.
Bu arada iri kadife çiçekleri hala fide vermedi. Sanırım yolunda gitmeyen bir şeyler var.
|