View Single Post
Eski 01-04-2019, 03:22   #923
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yavuz ergül Mesajı Göster
Benim de aleo vegritam vardi ayni şekilde çürümüştü. Interneten siparisle almistim. Ne yaptiysam engel olamadim. Umarim siz bir yolunu bulursunuz.
Arkadaşlar benim de bir sorum olacak, iklim olarak biraz soguk bir yerde yasiyorum, ondan midir tam bilemiyorum beni aleo veralarim buyumuyor, dahasi yapraklarindaki suyu azaltmaya basladi. Yapraklarda dolgunluk gitti yerini icine kivrik kivrik bir yaprak formuna birakti. Ne yapmam lazim, ne onerirsiniz.
Aloe variegata gerçekten çok güzel bir bitki... Birkaç sene önce anaç bitkiyi kocaman yapmış ve birkaç da yavru almıştım... Hatta harika pembe çiçekler de açmıştı... Ancak anaç bitki benim ihmalimden bozuldu, şimdi yavrulardan biri büyüyor... Çok şey istemiyor aslında... Yazın sıcak, kışın ılık bir ortam.. Yakıcı olmayan / kısmî güneş ışığı ve toprak kurudukça düzenli sulama...
Aloe vera için de aynı durum geçerli... Soğuk ve nemli ortamı sevmiyorlar... Güneş ışığını çok az aldıklarında yaprakları güçsüzleşip kendini taşıyamayacak hale geliyor ve renkleri solgunlaşıp açılıyor (adeta beyaza dönüyor)... Çok güneş aldıklarında ya da gölgeden birden güneşe çıkarıldıklarında da yaprakları kızarıyor ve suyunu kaybedip inceliyor... İdeal ortam, kışı ısıtılan bir cam balkon ya da serada geçirmeleri... Bu imkân yoksa buna en yakın ortamı sağlamaya çalışmak lazım... Şimdi ilkbahar geldiği için bu şartları sağlamak kolaylaştıkça sanırım aloe'lerinizdeki sorun da yavaş yavaş düzelecektir...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön