View Single Post
Eski 29-03-2019, 12:50   #2729
cihanyildiz
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2017
SeraKule Kurulumu

Öncelikle Kudret Hocam olmak üzere tüm arkadaşlara merhaba;

2 yıl önce hobi amaçlı başladığım ufak çapta topraksız tarım denemelerimde birçok acemilik hataları nedeniyle emeklerim çöpe gitti.

Forumda emeği geçen arkadaşlar sağolsun birikimlerini paylaştıkça ufkum açıldı. Sadece bu konu başlığını bile en az 3 kere okudum ve notlar aldım. Bu sene ise sistemi yeniden kurmaya karar verdim Fakat geçtiğimiz seneki hatayı tekrarlamamak adına çözüm önerilerini sizlerle paylaşma ve fikrinizi almak istiyorum.

Kullandığım sistem hareketli sistem üzerinde çilek yetiştirme üzerine kuruldu. Dikey bir kule sistemi üzerinde 40 tane çilek fidesi yetiştirilebiliyor.

Resim benim sistemim değil, internetten alıntıdır ama birebir aynısıdır.

Bu sistemin dezavantajı bitkilerin mineral tüketimi arttığında besin tankı küçük gelmekte ve EC değerlerinde dalgalanmalar büyük olmakta. Bu da bitki üzerinde malumunuz çok büyük etki apmaktadır. Maalesef sistemdeki tüm ekipmanlar bu iş için butik hazırlandığında çok esnetme imkanı vermemekte.

Ben de nacizane besin deposunu büyüterek bu problemi aşmayı hedefliyorum.

Fakat aşağıda görebileceğiniz 2 farklı çözüm yönteminden hangisini seçeceğime karar veremedim. Sizce hangi yöntem daha sağlıklıdır veya artıları eksileri nelerdir?

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

cihanyildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön