View Single Post
Eski 25-03-2019, 22:35   #269
dobipa
Ağaç Dostu

dobipa's Avatar

Giriş Tarihi: 21-09-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü Mesajı Göster
Selamlar, tohum/çimlenme/sorunlar/sorular ile ilgili bölümlerde yazılanları da takip ediyorum ancak hissiyatımı şöyle özetleyebilirim: "Yüzme 101": talimatları oku ve yüzmeye başla. Havuzun en derin kısmına elimde notlarımla atlıyorum. Şimdi benim bir sorum var maalesef: Aşağıda fotoğrafını eklediğim Alyssum çiçeği tohumunu, büyüteçle bakıp sadece torfun üstüne döktüm, üstünü kapatmadım. Fısfıs yaptım, börek taşıma kabının içinde pencerenin önüne koydum. Az ışık nedeniyle karşılaştığımız boylanma problemi tohumun boyuyla ilişkili mi? Bu tohumun boyutu ile domates tohumunun boyutunu düşününce ışık az gelmiş diyebiliriz herhalde. Genel olarak, mikroskobik tohumlar ile normal büyüklükte sayılacak tohumların boylanması konusunda bir şeylerin ters gittiğini gösterecek bir ölçek var mıdır?
Boylanma konusunda ışık kadar nemde önemli. Aynı ortamda suyu fazla gelen daha fazla uzarken diğeri daha az uzayabiliyor.

Boylanma biraz farazi bir durum, örneğin benim biraz boylanmış gibi dediğim fideciklere Sn TCM iyi gibi dedi

Büyüme aşamasında devrilmeyecek kadar boylanma normaldir. Fidecik kendi başına ayakta kalabiliyormu bu önemli.

Özetlemek gerekirse gövde kalınlığı ve boylanma doğru orantılı, biri gelişirken diğeride gelişmeli.

İdeal boy ise tecrübe ederek ölçülebilir. Örneğin ben sizin bitkinizden daha önce yetiştirmiş olsaydım az boylanmış veya çok boylanmamış diyebilirdim.

Bol bol ekip denemelere devam.

Devrilen olursada kürdanlarla destekleyip yetiştirmeye devam..

dobipa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön