View Single Post
Eski 22-03-2019, 18:30   #2727
idris şenol
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi commenius Mesajı Göster
Merhabalar. Sistemi Kurduk. EC metre Çin'den geldi. PH metre daha gelmediği için EVSERA PH düzenleyici kattım. Şu an için EVSERA besin eriğiyi koyuyorum. Hoagland besin eriğiyi hazırlamak için kimyasallar geldi. Sonrasında besin eriğini kendim yapmayı düşünüyorum. Deneysel çalışmaya başladım. İki sıraya marul ektim. Sistemin ilk iki sırası çalışıyor. Motor 3000 h/litre. Sanırım bu motor bu sistem için fazla. Seyrettiğim videolarda akan su kültüründe suyun borudan daha az miktarda aktığını görmüştüm. Sistemi daha mekanik zaman saatine bağlamadım. Manuel olarak 3 saatte bir 15 dakika çalıştırıyorum motoru.

Bu arada farklı agregatları da deniyorum. Taşyünü, torf, agregatsız olarak koydum farklı marulları. Hangi agregatın daha verimli olacağını da gözlemlemek istiyorum.

Sistemin EC'si 1,1
Tavsiyelerinizi bekliyor ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler
sayın commenius ilk önce ev sera ile ilgili konuyu bakacak olursak yanlışla başlamayın KUDRET bey bu işin içinde uzun yıllardan beri uğraşyor kudret hocayla irtabat kurup çilek için se eğer hemen gübre temin edip işe başlayın daha sonraki aşamada kendi gübrenizi oluşturmak için formu güzelce okuyup burdan yola çıkın başka ev seraymış internetten başka firmalarla zaman kaybetmeyin benim naçizane fikrim yinede siz bilirsiniz
not: geçen hafta kudret beyin ilgilendiği destek aldıkları bir serayı gezdim hayran oldum ....benim formumda bu sera var daha sonra aşamalrı paylaşıcam

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön