Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret
Bildiğim kadarıyla rakımı deniz seviyesine yakın yerlerde daha iyi yetişiyor. Bende meraktan Bolu'daki evimin bahçesine diktim. Dokuz yıldır ne kurudu ne büyüdü. Aldığım gibi duruyor 
|
Ne güzel işte... güzel bir bonsai adayı olur.
bugün bizim okulda bir fıstık çamı gördüm .( milas/muğla ). Bahçede gezdiğim yerde bir futbol topu çarpıyordu, topun düstüğü yere bakarken fideyi gördüm. Korunaksız bir yerde ( etrafta çitler mitler yok ) , ve öğrencilerin gezindiği bir alan. Yüzde 95 öğrencilerin ayakları altında ezilerek ölecek bir fide adayı. fidenin üst yarısı yemyeşilken alt yüzde 50'lilik bölüm kurumuş tamamen. bu fideyi açıkcası oradan çıkarmak istiyorum. Hatta niyetim kötü bonsai yapmak istiyorum gelecekte. Bu zamana hiç kadar yağmur ve sulama yüzü görmemiş bir bitki, açıkca hayretler içinde kaldım. Nasıl yasamayı başardı diye. Galiba suyla arası pek iyi değil.
Bide dikkatimi çeken bir sey bulunduğu toprak alanında birçok yaprak ölüsü/kurusu falan vardı. Rüzgar nedeniyle o kesimde ağaç yaprakları çok fazla birikiyor. Böyle bir örtüye ihtiyaç duyuyormu? Fotolarını koyacam yakın bir zamanda.