View Single Post
Eski 26-09-2007, 21:52   #1045
zenfree
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fmt79 Mesajı Göster
Tırtıllarla baş etmek çok kolay. Yeter ki belirli bir yoğunluğa gelince ilaçlama yapalım. Bunun için çok güzel ilaçlar mevcut. Ben Dow AgroSciences'in Dursban 4 (480 g/l Chlorpyrifos ethyl) ü öneririm. Bu işi ticari olarak yapmadığım için ilacın fiyatını bilmiyorum. Eğer fiyat olarak ucuz ise fidanın diplerindeki toprağı ve çevreyi de ilaçlamanızı öneririm.

Eğer organik tarım değil de ilaçsız tarım yapıyorsanız, o zaman çevre ve insan sağlığına en az zararı olan ilaçlardan önerebilirim. Mesela; Lances Link'in ilacı MVP Bioinsecticide (10000 IU/mg Bacillius thuringiensis). Ancak bir uyarı yapmak istiyorum; Bu tip biyolojik preparatların etkinliği diğer kimyasallara göre biraz daha düşüktür. Etkileme hızı da düşük olabilir. Ayrıntı isteyen ilaçlardır. Örneğin fazla sıcak **** soğuk havalarda etkinliği azdır. Çünkü en nihayetinde ilacın içindeki de bir canlıdır (bir bakteri).

Bugün kasımpatımda bir tırtıl yakaladım. Yukarıda yazılan ilaçtan küçük dozlarda biz de kullanabilir miyiz? Ya da ev yapımı ilaçlarla halledebilir miyim?

Eklenen Resimler

zenfree Çevrimdışı   Başa Dön