View Single Post
Eski 17-03-2019, 21:33   #2109
Dumlupınar
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
"Bakakaldım" derler ya, ben de sulama işinizi okuyakaldım, bir yandan da kafamda canlandırmaya çalışıyorum, işte şimdi daha bir anlıyorum bu frezyalar neden bu kadar güzel, canlı, saglikli. Biz sadece bakıp beğen tuşuna basıyoruz, hayranligimizi ifade eden birkaç cümle yazıyoruz ancak emek, sabır ve caliskanliginiz daha fazlasını hakediyorlar. Valla maşallah.

Yağmur yağınca sevinmekte sonuna kadar haklısınız, bir yağmur sizi en az üç gün kurtariyor

Eğer size yorgunluk vermeyecekse uretimlerinizi de görmek isterim. Saksılara ortalama kaç soğan diktiginizi merak ettim bir de. Yoğurt ve dondurma kabı olayinizi örnek alıp bir iki deneme yaptımsa da sizdeki sağlıklı, dolu dolu ve çiçekli görüntüyü yakalayamadım.
Çok teşekkür ederim.Sağolun.
Bazen bende kendime şaşırıyorum.Sulamama,uğraşmama,frezyalar için yaptığım kompost gübrelere,bir tohum tanesinin içinde saklı olanlara,daha neler neler...

Yağmur beni bazen 4-5 gün bile kurtarabiliyor.Ancak soğanları torfa diktiğim için çok susuz bırakmamak gerekiyor.Fazla kuruyan torf suyu zor emeceği için sorun çıkma ihtimali oluyor.

Yarın tohumdan yetiştirdiğim frezyaları paylaşırım.Ayrıca bana hiç zahmet olmaz.Bir kısmı balkon içinde,bir kısmı oturma odası penceresi içinde.

Orta boy saksıya 7-8,daha küçük saksılara 4-5 soğan dikebiliyorum.Küçük boy soğanları büyük boy saksılara 25-30 adete kadarda dikiyorum.

Yoğurt veya dondurma kapları işi birazda şans.Bende de bazen problem olabiliyor.Selamlar...

Düzenleyen Dumlupınar : 18-03-2019 saat 05:11 Neden: İmla hatası
Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön