View Single Post
Eski 16-03-2019, 06:19   #25
Eyong
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2012
Herkese merhabalar, 12 yıl boyunca burada duran başlığı okuyabilmemizi ve faydalanmamızı sağlayan herkese emekleri için çok teşekkürler. Bilgisini paylaşandan da bu bilgilerin bizlere ulaşmasını sağlayandan da Allah razı olsun.

Benim 13 tavuğum var, gübresinden nasıl yararlanırım diye araştırırken forumdan bir çok bilgi toparladım ama hala sormam gereken bir şeyler var.

Gübreyi kesin olarak şerbet haline getirip kullanacağım, onda sıkıntı yok. Direkt kullanmanın riskli olduğunu anladım. Ama şerbet için önce fermantasyon veya yanma yapmalı mıyım? Yoksa taze gübreden de şerbet yapabilir miyim tam anlayamadım.

Bir de ben bilmeden gübre için fermantasyon işlemi yapmış da olabilirim, şöyle ki;

Tavuklarımın gezindiği yaklaşık 30 m2 açık alan var, bu alanda 3-4 ay gezinme sonucu yüzey tamamen tavuk pisliği ile kaplanmıştı. Yağan yağmurlar ile birlikte alanda cıvık ve koyu yeşil bir gübre oluştu.

Ben bunların tavuk ayak sağlığına zarar vereceğini düşünerek yer yer açtığım çukurlara pisliği gömerek, üzerlerini kapatıp yüzeyi tekrar toprak haline getirmeye çalıştım ve alanı bir nevi belledim.

Şimdi bu yağmur altında uzun süre kalıp da toprağa gömülen gübreyi çıkarıp kullansam işe yarar mı?

Bir sorum daha var;

Kapalı kümesin altına talaş serip gece boyunca atılan dışkıları haftada bir talaş ile birlikte toplayıp atıyorum, bu talaş karışık taze gübreden nasıl faydalanabilirim?

Okuyan herkese teşekkür ederim.

Saygılar.

Eyong Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön