Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chelik26
Sn TCM,
Kekikleri ne yapıyorsunuz?
Tohum alıyormusunuz 
|
Son sezon toplamadım. Önceki sene toplayıp etkinlikte de dağıtmıştım. Kekiklerle başım dertte. Benden başka seven yok. Aslında düzenli çiçeklenmesine fırsat vermeden üstten kesilse görüntüsü, kokusu pek güzel. Üzerine basmakla sorun olmuyor, yer örtücü, kendi kendine kısa zamanda yayılıyor, çim gibi kullanılabilir kısaca, aşırı basılmadığı sürece sorun yok. Ancak budanmaz ise dallar uzuyor, sağa sola yayılıyor böyle olunca da güzel gözükmüyor. Yandaki komşu, hanımla bir olup başımın etini yiyorlar 'eee ne zaman kaldırıp çim yapacaz bunları' diye.
Kısabacak pırasalar, geçen seneki etkinlikten. Minik minik fideleri bahçenin iki ayrı yerine diktik. Bir grup mısırların arasında kaldı, diğer grup ise ön tarafta göz önündeydi. Hanım 'olmaz bunlar' dediyse de, gariplerim mısırların tacizlerine ve sözlü sataşmalara rağmen aylarca mücadele edip bu hale geldiler...
Bize bağlı ailelerden birinin kızı yurt dışında çalışıyor/muş. Amerika şimdi Afrika da vs. Önceki sene getirdiği tohumlardan birazını bana getirdi annesi. Unutma beni çiçeği, cosmos, minik ayçiçeği (ektim güzel olmadı) bir kaç tane de sebze tohumu. Biri havuç, toprağa serptik epey zaman sonra baktık bir şeyler çıkıyor...Zamanla her taraftan fışkırdı. Ufak boylu ve şişman vücut kilo endeksi yüksek obez havuçlarımız oldu bir sürü. Önce bir şeye benzetemedik ama soğuklarla tanışınca güzelleşti bizim obezler; sulandı, sertleşti, tatlandı. Ama keskin bir aroması vardı. Sevdik biz..Mavi dairenin içinde ki Amerikadan gelenlerden, paketini incelemeden atmışım, turp diye ektik, pancara benzettik ama şalgam gibi bir şey çıktı. Bir altta küçük boylu olanının kesilmiş hali var; sert, beyaz halkalı...Bahçede hala bir kaç kök kalmış, iki avucu dolduracak büyüklükte olanı bile var.
Hazır fide olarak ektiğimiz pırasa, pancar, kerevizler. Bir de yine önceki yıllarda etkinlikten gelen çekirdeklerimiz. Bu sene de tam anlamıyla değerlendiremedik. Bahçedeki depoda bırakıp gitmiştim iyice kurusunlar diye, ancak içerisi sandığımdan daha nemli çıkınca çoğu küflendi. Kalanları fırın tepsisinde tuzlayıp biraz unlayarak kavurduk. Mükemmel oldu.