View Single Post
Eski 12-03-2019, 17:59   #13
chelik26
Ağaç Dostu

chelik26's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2018
Dün Bahçeye gittik, Prefabriğin kalıplarını kendimiz çakalım dedik, biraz uğraştık olmadı, hnm dedi ver bi ustaya olmaz bu iş.
Aradım ustayı her şey benden (kalıp tahtaları çivisi 5-10 u demiri vs) kaça yaparsın dedim. 2.5 dedi.
2250 ye anlaştık bu gün geldi. Belediyenin kepçeside geldi. 2 tarafın kalıbını çaktı, kepçe içini dolurdu tesviye yaptı, usta (2 kişi) diğer 2 tarafın kalıbını çaktı hasır demiri serdi yemin ediyorum saat 13 de işi bitirdi abi biz gidiyoruz dedi. Yarın yağmur yağmazsa 2 saat de betonu düzeltip gidecek. Toplam çalıştığı 3 saat.
Başka bi usta daha önce 3.5 istemişti

Kepçe mazotuyla operatörüyle, makinesi ile saati 130 TL ye çalışırken kalıpçı saati 750 TL ye çalıştı.
Neyse, tuvalet çukurunu kazdırdık, 2 tane 60x100 büz koydurduk, üzerine bir tane koni ve kapak koyduk. Bahçedeki dikenli çalımsı bitkileri kepçeye söktürdüm. Aslında bir tanede budadığım dalların çalılarını içine atmak ve kompost olması için bir çukur açtıcaktım ama olmadı.Çünkü yıllardır biriken çalıların altlarında çıkan toprağı görünce inanamadım bildiğin humus. Oralara birer çukur açtırıp ceviz fidanlarını diktim.
Büz çukuru açtırırken şunu gördüm, bizim bahçe zamanında akarsu(sakaryanın) yatağıymış, 2.5 metre kazdık, yarım metreden sonrası tüm dere kumu, çakıl ve taşlardan oluşuyordu. Şu an bahçenin sakaryadan yüksekliği 33metre
Bu gün çok yoruldum.. Şimdi açyımızı yudumlama zamanı.

Eklenen Resimler

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön