View Single Post
Eski 07-03-2019, 19:00   #24
CornusMas
Ağaç Dostu

CornusMas's Avatar

Giriş Tarihi: 03-08-2016
Lightbulb Corylus colurna çimlendirme - Bölüm 2

Corylus colurna tohumlarını nemli peçeteler arasına koyup içeriye, direk güneş görmeyen aydınlık bir yere almamın üzerinden 3 hafta geçti ve ilk çimlenmeler başladı

Sayın AkisSoftware'in uyarısı üzerine fındıkların küflenip küflenmediğini her gün kontrol ettim. Bazıları üzerinde küflenme belirtileri başlayınca hemen bunları ılık su ile zedelemeden yıkadım ve yeniden peçetelerin arasına koydum. Peçeteleri haftada 2 kez yenileriyle değiştirdim.

Tohumların bazılarını farketmeden yaralamış olmalıyım ki, nemli peçeteler arasında yavaş yavaş şiştiklerinde üç tohum üzerinde derin çatlaklar belirdi. Yine de, eğer embriyoya zarar vermediysem çimlenme olacaktır diye düşünüyorum. Sadece bir tohumdan şüpheliyim. Bir kenarı sürekli olarak küfleniyor ve hafifçe yumuşamaya başladı. Sanırım mantar tohumun iç kısmına doğru ilerliyor ve onu öldürecek. Diğerleri, üzerlerinde çatlaklar olan 3 tanesi dahil gayet sağlıklı gibiler.

Resimde görünen çimlenmiş iki tohumu Bauhaus'tan aldığım Cocopeat'ten yapılma saksılara (bir su bardağı boyutundalar), torf içerisine ektim bile. Corylus colurna'nın yer değiştirmekten hoşlanmadığını okumuştum. Bu saksıcıklar toprakta çözünüyor. Bitki biraz büyüdüğünde bu saksısıyla birlikte toprağa ekiyorsunuz. Böylece bitki strese girmiyor.

Name:  cc_n1.jpg
Views: 12370
Size:  35.7 KB

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön