Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware
Sayın TCM hocamızdan gelen yer bademleri çimlenmeye başladı(kilitli poşette kalorifer üstünde). Saksıya dikimini yaptım. Ufak ufak yapraklanma başlamış...
|
Nasip olursa bu yıl ben de fazla ekmeyi düşünüyorum. Yanılmıyorsam dördüncü yıl olacak ancak bizimkiler bu yıl keşfetti. Özellikle kızım, yanında bir avuç götürmüş okula. Arkadaşları 'ooo bu da neymiş, ne kadar güzelmiş' deyince '
kırk yıllık kâni our mu yâni', oldu vallahi.. Tohumlukları zor kaçırdım kızın elinden. Geçen sene unundan kurabiye falan yapmaya kalkmıştım, taneleri güzelce kuruttum ancak un haline getirdikten sonra kurutmadığım için bir ay sonra kavanozu açtığımda küflenmiş olduklarını görünce canım sıkılmıştı.
@ AkisSoftware, daha önce de arkadaşlarla değerlendirdiğimizde çimlenme oranı neredeyse yarı yarıya çıkmıştı. Ben geçen sene bu oranı arttırmak için sizinkine benzer bir şekilde bir kaç gün suda beklettiğim yumruları tuvalet kağıtlarının içine koyarak kapalı plastik bir kutuda beklettim. Sık sık havalandırmama rağmen bir kısmı küflenince suda iki gün bekletip direk plastik bardaklara ektim. Nasıl başardığınızı ayrıntılı varsa resimleriyle paylaşırsanız sevinirim, ben daha ekmedim çünkü..