Değerli Arkadaşlar,hepinize merhabalar.Dün Koçtaş tan birer paket lale ve kardelen soğanları aldım .Ne yapayım bu site beni çiçek delisi yaptı çıktı (evdekiler artık böyle diyor)Şimdi sizin engin bilgilerinizle bunları bu günlerde direk toprağa mı dikmeliyim yoksa önce geniş saksılara belli aralıkla dikip sonrada bahçeye mi aktarmalıyım ? Şu an bahçemde hem lalelerim var hem bir tutam kardelenlerim var ayrı ayrı yerdeler fakat lalelerim geçen sene çok dikkat etmedim ama sanki birkaç tanesi açmadı gibi dedimya çok fazla ilginememedim ayrıca lale aralarında sümbül ve sarı çiçek açan altın kadeh diye bildiğim(mutlaka bununda bir adı vardır) çiçeklerim var.Ben bu soğanları aslında topraktan çıkartıp kontrol mu etsem de eğer kayıplar varsa onların yerine lale soğanlarını diksem? Yoksa laleleri loş ve hafif serin olan bodrum katımda geniş bir saksıda mı önce yetiştirip sonra bahçeye alsam ?Yıllardır bahçede don olayı yaşamadım,dolayısıyla da soğanlar hep oradaydılar.Kardelenler hakkındada fazla bilgi bulamadım. Bu bölümü okumama rağmen en doğru ekimi yapabileyim diye tecrübesi olanlardan gelen cevaplara göre bunları bir an önce ekmek için sabırsızlanıyorum..Sevgiler...
|