Sezon açıldı. Dört gün önce topan patlıcan, halep karası patlıcan ve yamula patlıcan olmak üzere yaklaşık 20 kök patlıcan için tohumları iki gün bekleyecekleri suya koydum, önceki gün de tuvalet kağıtlarının içerisine aldım. Dün akşam da 11 çeşit biberi suya koydum, bir gün suda beklediler ve az önce muhtemelen yarına kadar bekleyecekleri kağıtların içerisine aldım. Yarın beyaz plastik bardakların içeriğini hazırlayabilirsem bardaklara aktarmayı düşünüyorum.
Epeydir bu kadar çeşit biber yetiştirmiyordum ama çeşitler güzel ne yapayım şimdi

Türlerde bozulma olursa da bir önceki seneden devam ederiz artık.
Biber çeşitlerim: tohumları bardaklara yedekleriyle birlikte dörder tane tohum gelecek şekilde koyacağım, daha sonra dördü de çıkarsa ikisini alır ikili büyümelerini sağlarım ve toprağa da ikişer li olarak bardaktan ayırmadan dikeceğim. Biber biliyorsunuz domates gibi fazla toprak istemiyor, ikili ekilecekleri için bardaklarındaki toprak miktarı biraz daha fazla olacak ama.
1-Tatlı kıl biber 12 adet (toplam 6 kök kalacak) 2-Acı kıl biber 8 adet 3-Bana Köseler köyünden verilen çarlistonumsu biber 6 kök 4-@Musa Gündoğan ın gönderdiği kırmızı dolma biber 6 adet 5-Mohat dolmalık acı biber 10 adet 6-Boşnak biberi 6 adet 7-Üç farklı yerden gelen jalepano biber 6 adet 8-Salçalık kırmızı biber 10 adet 9-Jimmy Nardello biber 6 adet 10-Emcelli biber 8 adet ve en sevdiğimiz buena mulata biber 10 adet.
İki hafta sonra da domatesleri ayarlarız. Tabi hafta sonuna kadar yukarıdaki serayı tamir etmem gerekecek.