Biraz işlerim vardı ancak bugün bakabildim foruma. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Elimden geldiğince uygulamaya çalışacağım. Tek başına bahçe işi zor oluyor. Gençlik olsa yine iyi ama her geçen zaman güçten kuvvetten götürüyor. Bahçe işi gerçekten çok zevkli ama hiç kolay değil. Açıkça ben daha iki tane saksı çiçeğini zor yaşatıyorum. Çiçek olayına hiç kabiliyetim yok.
Bazıları hiç bir şey yapmıyor saksılarındaki, bahçelerindeki çiçekler pırıl pırıl, harika açıyorlar. Ben uğraşıyorum, elimden geldiğince söylenenleri yapmaya çalışıyorum, yok.
Tabii ben bu çiçek böcek işine geç başladım açıkçası. Yıllarca çalıştım, topraktan bahçeden uzaktım İstanbul'un göbeğinde. Annem ve rahmetli babam bu bahçe katını aldıktan sonra bahçe ile tanıştım.
Fakat fiilen uğraşmam 6 sene öncesinde başladı, apartmanın yöneticisi olduktan sonra. Ve zaman içinde sevgim arttı. Yoksa ben elini ota bile değdiremeyenlerdendim.
Siz baya profesyonel biri gibi bilgi sahibisiniz anladığım kadarıyla. Ve elbette burayı buldum ya ben ve siz de bana onay verdiğinize göre ben aklıma takıldıkça soru sorarım.
Tabii biz böyle amatörce çiçek alıp ekerken en büyük problem, bizim baştan hiç dikkat etmediğimiz, düzenleme olayı. Hangi çiçek nereye, hangi çiçeğin boyu ne olur, hangi çiçekler birarada ekilirse hem açtıkları dönem itibariyle hem renk uyumu açısından iyi olur vs. bunları hiç düşünmeden gözetmeden aldık diktik. Bahçe karmakarışık ve sıkışık oldu.
Zaten aslında bahçe bahçe değil ya, daracık bir alan, bu sizin resimlerini gördüğünüz yan taraf işte biraz daha geniş, orası da az güneş alıyor ve zamanında bu ağaçlar dikilmiş.
Ön taraf, güller, Zakkumlar, Yaseminler, Melissalar, Sardunyalar, Ortancalar, ve bunların yanı sıra yine önceden dikilmiş olan bir Erik ağacı, sonradan annemin diktiği bir şeftali ağacı, Leylak, bir de Limon ektik geçen sene ama saksıyı tercih ettim toprak hem kötü hem yer yok artık. Ha tabii Unutma beni ve Hanımeli, Saksıda Mercan...ve başka küçük küçük çiçekler. Ama çoğu sağlıksız. İnsanlarınki açtı da pırıl pırıl bile.
Soruyorum ne yapıyorsunuz diye, hiç diyorlar. E ben de hiç ama benimkiler kötü oluyor. Bilgi mi paylaşmak istemiyorlar yoksa doğru mu söylüyorlar vallahi muamma.
Ufacık ön bahçemizden de 1-2 resim göndereyim. Geçen sene ve bu sene fazla ilgilenemedim onun için bakımsız bu ara. Ama bu sene düzeltmek istiyorum biraz.
O yüzden buraya sık sık yazarım herhalde.
|