View Single Post
Eski 24-02-2019, 18:45   #195
Atacama
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-02-2019
Çiçek açmayan Ihlamur ağacı

Çok teşekkür ederim. Gerçekten sizden bir dolu bilgi aldım.

Bahçenin gördüğünüz bu kısmı Kuzey batı. Defne ağacının öte tarafı güney ve deniz. O taraf yazın sabahtan başlayıp akşam günbatımına kadar ful güneş alır. Fakat bu taraf hem bizim apartmanın hem de karşı apartmanın gölgesinde kalır. Ihlamur ağaçları özellikle küçük olan budanmadan önce yazın bahçeyi komple gölgeye bürürlerdi. Öyle ki benim odam aşağıda gördüğünüz pencere ve o ağaçlar budanmadan önce kapkaranlıktır. Tabii şikayetçi değilim çünkü yazın doğal serindir Budamadan sonra öyle aydınlandı ki odam ben bile şaşırdım. Diyeceksiniz ki gülleri ve diğerlerini ön tarafa ekseydiniz, ama ön taraf o kadar dolu ki hatta 2 gül bir de Zakkum'u kökleriyle çıkartıp bu tarafa getireteceğim onları da. Sizin dediğiniz gibi kenarlara ektireceğim onları. Ön tarafta neler var şu an hiç söylemesem daha iyi olacak....

Geçen sene o küçük Ihlamur full yaprak açtı. Budamasını belediyenin "park bahçelerden" gelen elemanları yaptı ve budamayı çok iyi bildiklerini söylediler ben de güvendim. Defne ile Çam'ın arasındaki ağaç nedir ben de bilmiyorum. Size bahsettiğim kimsenin ne olduğunu bilmediği ağaç. Hatta park bahçeciler de bilemedi.

Şimdi minnacık iki sorum daha olacak :
1) "Ben olsam cevizi bir an önce oradan alırdım" diyorsunuz ya, nasıl yapacağım bunu?

2) Bu sürgünlerin temizliği ve malçlamayı hemen mi yapayım yoksa baharda mı? Ne zaman? Ve o yaprakların özsuyunu emen böceklere ne yapabilirim.

Ağaç gövdelerine eskiden beyaz kireç sürerlerdi böceklere karşı diye biliyorum. Öyle mi yapsam? Faydası var mı ve yapılması iyi olur derseniz ne zaman yapmalıyım?

Bu sorularımı da cevaplarsanız bir daha sizi uzun bir süre rahatsız etmem, sanırım.

Yanlız beni kalbimden vurdunuz. Manolyayı çok heves etmiştim. Çok büyük bir ağaç mı olur? Hatta annem de Zeytin ağacı istiyor bir de )

Off keşke çok büyük ve kendime ait bir bahçem olsaydı...

Atacama Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön