View Single Post
Eski 23-02-2019, 02:29   #192
Atacama
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-02-2019
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9
Çiçek açmayan Ihlamur ağacı

Sayın Cornusbas, cevabınız için çok teşekkür ederim.

Bizim bahçemiz büyük değil, küçük bir apartman bahçesi. Ağaçlarımızın arasında maalesef 7-8 m mesafe yok. Ve ceviz tüm diğer ağaçların üstüne kadar uzadı. Henüz genç olduğundan dalları ince ama çabuk büyüyor. 2 Ihlamurun yaprakları açtığında bahçenin o tarafı tamamen güneşsiz kalıyor. Ceviz büyüdüğünde ıhlamurlar ve orada güller var, 1 adet Begonya ekmiştim, o inşallah büyüyecek diye umuyorum ve bu sene 1 adet Manolya ağacı ekmek istiyorum ama bahçe küçük ve ceviz tam ortada, dolayısıyla hiç biri güneş alamayacak. Şayet ceviz güneşsiz bırakarak Ihlamurları ve diğerlerini öldürecekse o zaman doğaya teslim mi olayım yoksa ceviz büyümeden tercihi Ihlamurlardan ve diğerlerinden yana kullanıp cevizi feda mı etmeliyim? Siz ne yapardınız?

Ve evet Ihlamurları ben evvelki sene sonu (yani 1,5 sene önce) budattım. Oldukça fazla budattım ama geçen sene yaprak açtı. Aslında budatmamın en önemli sebebi boyu çok uzamıştı, çiçek açsaydı hiç biirmiz ulaşamazdık ayrıca yapraklar tamamen kuru, cansız ölü gibiydiler ve üstleri adeta yapışkan bir maddeyle kaplıydı. Bu sene nasıl çıkacaklar merak ediyorum.

Bu arada cevizin bir kötü yanı daha var ana cevizden yaklaşık 1,5 m öteden bir sürgün verdi geçen sene ve ben ona kıydım. En büyük korkum başka taraflardan da sürgünler vermesi.

Bu arada Ihlamur sürgünlerine çamaşır suyu dökerek yok edebilirmiyim. Bu ana ağaca zarar verir mi? Sürgünlerin görünen kısımlarını kesmek sorun değil, o bana zahmet vermiyor zaten fakat ağaç gövdesinin etrafındaki toprak adeta çelik ağlarla örülmüş gibi oldu, toprağı kazmak bile mümkün değil. ve her yöne dal budak sarıyor. Bahsettiğim güllerime, Gardenya'ma ve şayet Manolya ağacı ekersem toprağın altından yürüyen bu sürgünler onlara zarar verir mi?

Tekrar teşekkür ederim.

Zamanında pek düşünmeden her daire kendi arzu ettiği ağacı ekmiş. Şu küçücük alanda bahsi geçen 2 Ihlamur ve 1 Ceviz ağacı haricinde 1 ufak çam, 1 erik, 1 Bardak eriği, 1 İncir (duvar dibinde), 1 Karayemiş, 1 de hiç kimsenin ne olduğunu bilmediği bir ağaç var. Ayrıca 1 adet Zakkum ve benim ektiğim güller vs. var. (En azından mesafeleri görürsünüz diye bir kaç resim koymak istedim ama beceremedim)


Düzenleyen Atacama : 23-02-2019 saat 02:31 Neden: Resim göndermek istedim olmadı
Atacama Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön