Sevgili üyeler, bildiğiniz gibi, 2017-2018 etkinliğinde benden talep ettiğiniz halde size ulaştıramadığımız tohumları Aralık 2018'de İstanbul'a gelişimde Sn bahcedenn'e elden teslim etmiştim. O ana kadar da sizin bana sizden talep ettiğim için gönderdiğiniz tohumlar da bir yıla yakın bir süre Sn bahcedenn'de kalmıştı çünkü benim önce verdiğim sözü yerine getirmem gerekiyordu. Gelişimde kendisine Ireniwaki Red-seeded tohumlarını talep edenlere bölüştürmesi için bıraktım.
Sn bahcedenn, bana ve forumda talebi olan diğer insanlara yardımcı olmak için bu işi
gönüllü olarak, severek ve isteyerek yaptı ve yapmaya devam ediyor. Kendisi aynı zamanda tohum emanetçiliği/çiftçiliği bakımından Türkiye'nin önemli isimlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Etkinliğe olan katkısını da hepiniz biliyorsunuz. Lojistik merkezine de ayrıca tasnife yardımcı olmak için gittiğini biliyorum. Tüm bunlar için ve bana yardımcı olduğu için kendisine tekrar teşekkür ederim.
Önceki senelerde de bu sene de benden talepte bulunanların hemen hepsinin taleplerini karşılamak için elimden geleni yaptım. Aranızdan birine bu seneki talebini özellikle göndermedim. İstanbul'a gelişimden önce bu üyenin 2017-2018 taleplerini de torbadan çıkarmıştım. Yanılıp şaşılıp kendisinden geçen sene talep ettiğim bir çeşide ait tohumları da Sn bahcedenn'den almayıp bıraktım (tohumlar hala Sn bahcedenn'de).
Hal böyleyken bu üyenin, Sn bahcedenn'in bu sene lojistik merkezine gidip benim kendisine daha önce ilettiğim tohumları o üyenin paketine özellikle koymamış veya koyulan tohumları çıkarmış olabileceğini söylediğini duydum. O üyeye sormak istiyorum: Tohum talebinizin karşılanmasında bir yanlışlık/eksiklik olduğunu düşünüyorsanız, burda niye sormuyorsunuz da iftira atıp Sn bahcedenn'i töhmet altında bırakıyorsunuz?
Bu konuyla burayı meşgul ettiğim için kusura bakmayın ama bu şekilde başkalarına zarar verici dedikodu yapmaktan çekinmeyen birinin rahatlıkla başka şeyler de uydurabileceğini tahmin ettiğim için yazmam gerekti yoksa nitelikli dedikoduyu ben de severim