View Single Post
Eski 25-09-2007, 20:06   #430
mehtap gürbüz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Herkese merhabalar, 80 li yıllarda istanbulda yaşarken çok sevdiğim menekşe yetiştirmeye başladım, ben bir taraftan çoğaltırken bir taraftanda çürüme devam ediyordu. Alttan suluyordum her şey kitaplarda yazdığı gibiydi ama yine kökler çürüyor ve ölüyorlardı. Çok değişik renklerini, katmerlilerini bulmuştum ama yaşatamıyordum. Kararımı verdim hepsini üstten sulamaya, bir kaç gün suları çekilsin diye gölge bir yerde tabaksız betonun üstünde beklettim, torağı nemli hale getirdim ve diğer çiçeklerim gibi sulamaya başladım, sonuç harikaydı.
Çürümeyi engelledim ama yaprak ve saplara su değiyor bu defa oradan problem çıkar derken hiç bir şey olmuyordu, iyice gözledikten sonra, yapraklarında biriken evdeki ve dışardan gelen toz, tüy vs. gözüme batmaya başlamıştı. i
Bir tanesini alıp banyoya götürdüm banyo duşu ile yapraklarını doya doya yıkadım ve yerine koydum, yapraklar pırıl pırıl dı ama ne olacağını bekliyordum 3 gün 5 gün hiç birşey olmadı ve ben yıllarca menekşelerimi hem üstten suladım hem de banyo yaptırdım.
Bu anlattıklarım hikaye veya şaka değil gerçektir. M.G.

mehtap gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön