View Single Post
Eski 14-02-2019, 13:18   #971
Styric
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi couper1 Mesajı Göster
Evet ankara
Kışa girmeden organik gübre ve 10kg tohum (overseeding) atmıştık hiç sararma olmadı, yeni çimler çıkmaya da başladı
Sadece karlar eridikten sonra bazı bölgelerde, spot şeklinde sararma ve ölme var, mantar galiba ya da bu kurtlardan, ama yayılmadı 5-6 tane 15cm çapında yuvarlak...
Hafta sonu sıkayım bakalım...
Reklam gibi olacak ama bulabilirseniz, dezenfektan atın, Hydroxy veya Huwa-san TR50 olarak ikisini biliyorum sadece muadili vardır. Ben m2'ye 2 ml olarak hesaplıyorum 30 litre makineme atıp ilaçlıyorum. 3-5 gün sonrada etkili bir mantar ilacı faydalı olacaktır. Gübreyi biraz erken atmışsınız. Ben Konya'da ikamet ediyorum çalışmalara 15 marttan sonra başlayacağım. Ankara iklimi de sıkıntılıdır biraz. Uyanan bitkilerin tekrar don görmesi çimi bozabilir. Çok fazla sulamayın, erken saatte sulayın gün boyunca kullanabilsin. Hayvan gübresi kullandınız mı ? kullandı iseniz toprak altı canlılar için ilaç atmanız da fayda var. Ben bu sene Napoleon 4 EC kullandım. Benim bildiklerim bu kadar, umarım faydası olur. Lütfen ziraat mühendisine danışmayı da ihmal etmeyiniz. Kolay gelsin

Styric Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön