l. Toplantının ardından.
Sevgili Aybala’ nın özel gayretleri ile gerçekleştirdiğimiz Ağaçlar sitemizin ilk toplantısı katılan değerli dostlarımızın sayesinde çok hoş ve keyifli geçti. Sevincimizi esen sert Lodos ve arada atıştıran yağmur dahi engelleyemedi. Geleceklerini bildiren arkadaşlarımızla az ama öz bir toplantı yaptık. Yedik, içtik ve güldük. Bizlere İngiltere’ den gelip katılan, Mersin’ den gelerek onurlandıran arkadaşlarımızın yanı sıra en küçük ağaçlar sitesi üyesi sevgili Mina’ çok çok teşekkürler.
Yiyecekler için Aybala’ ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Hele toplantı sonrası parkta yaptığımız yürüyüşün ve fotoğraf çekimlerinin verdiği hazzı sanırım uzun süre unutamayacağız.
Bu ilk toplantının anısına torbalar dolusu topladığımız bilumum ağaç tohumunun çimlendirip fide haline getirme görevini zevkle üstlenmiş bulunuyorum. Fidanların yetiştirip, ağaçlar sitesi ormanımıza katma seramonisine hepinizi bekliyoruz.
Doğa beni hep şaşırtmıştır. Her edindiğim bilgi yeni düşüncelere yelken açmama neden olur. Bu günde latincesi, Pistacia atlantica olan Sakız Ağacı beni derinden etkiledi. Tarih kavramıyla özdeşleştirdiğim Çınar Ağacı yanına bir de Sakız Ağacını ekledim. 600 yıllık o görkemli Sakız Ağaçlarının altında dururken yüzyıllarca geriye gittim. Neler neler yaşadığını, neler neler gördüğünü sordum sessizce sadece bakışlarımla. Anlatamadı ama ben hissettim yaşlı ama mağrur gövdesine sevgiyle baktıkça bir İmparatorluk kadar yaş yaşlarken şahit olduğu olayları. Ve özenle topladım etrafa saçılan meyve(tohum) lerini. Her ne kadar bazı arkadaşlar iddiaya girdilerse benimle bu tohumların Defne Tohumu oldukları ile ilgili olarak. Eve gelir gelmez indirip bütün Ansiklopedileri araştırdım cebimdeki tohumların menşeğlerini.
Bana göre ben kazanmıştım girdiğimiz bahsi, ama şahidim olacak fideler için gelecek yılı beklemeli. Bir ara bu tohumların Defne olmadıklarını belgelerle kanıtlayan bir yazı da ekleyeceğim buraya. Ve diğer tohumları ve potansiyel ağaçlarımızı da.
Güzel bir Pazar birlikteliğini noktalarken akşam iniyordu Fenerbahçe Parkına. 2005 yılına ait atılımlarla ilgili projeler yaptık ayaküstü. Daha geniş ve verimli toplantılar dileyerek birbirimize, dönüş için yola koyulduk evimize.
Bizlere bu keyifli günü yaşatan herkese sevgiler.
Ahmet Rodopman
|