Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meric0101
Budama işinde çok iyi değilim. Fakat bizim evin bahçesine diktiğimiz 2 Mayer limon ağacında da böyle bir şey olmuştu. Çiçekcinin toprakta ki vitaminsizlikten suladığınız suyun kireçli oluşundan kaynaklı demişti. (Limonları çok sevdiğim için çok araştırma yaptım bende çok bilgili değilim fakat duyduklarımı okuduklarımı paylaşayım)
1. Toprağa biz yumurta kabuğu ve aspirin kattık yaprak dökülmesi durdu. Bazende perlit yerine geçsin diye çay demi (siyah çay-sıvı olan değil 😂  döküp biraz üstten toprakla karıştırdık karıncalar da bize yardım etti sanırım 😂
2. Limon ağacımız çok güneş almasına rağmen sizin ki gibi görünüyordu. Sulama suyunu azalttık ve hazır içme suyundan kullanmama başladık.
Biraz kendine geldi boy attı fakat kışa girince öylece kaldı 😂 bahara yine tekrarlayacağım
|
Sayın meric0101,
ilginiz için teşekkür ederim. Bir kaç gün önce gövdeyi işaretlediğim yerden kestim. Bugün baktığımda kesilen yerin altında bir kaç noktadan tekrar patladığını görünce sevindim. En az iki yıl boyunca çiçek açmayacağını düşünmek çok zor olsa da istediğim gibi form verebilirim en azından.