Herkese merhaba. Forumu incelememe rağmen bulamadığım için konu açmam gerekti. Daha önce sorulmuş ve cevaplanmış ise kusurumuz affola. Gel gelelim derdime. Evde kendi çapımda hidroponik tarım yapmaya çalışıyorum. Erzurum'da yaşıyorum. Malum dışarısı buz gibi değil, bildiğiniz buz bu aralar. O yüzden evimde pencere kenarında ve cam balkonda birşeyler yapmaya çalışıyorum. İlk etapta filizlenme döneminde ışık azlığından dolayı fazla boy atıyorlar. Ve hidroponik sisteme alma sürem fazla uzun sürüyor. Aliexpressten mavi kırmızı led lambalardan aldım ama maalesef istediğim kadar fayda alamadım. İnternette gezerken akvaryumlar için T5 florasan lamba kullananlar gördüm. Sizden ricam bana tohumun 4-5 yaprak olana kadar yaprak ve kök sağlıklı gelişimini sağlayacak lamba önerilerinizi yazmanız. Ve mümkünse fiyatı abartılı olmayan bir seçenek olsun. Bazı sitelerde bin lira ve üstü gibi meblalar görünce insan bi soğuyor. Varsa eğer bitki yetiştirme sevdama kaldığım yerden daha hızlı devam edebilirim