View Single Post
Eski 29-01-2019, 12:22   #1
Kerem Örenç
Ağaç Dostu

Kerem Örenç's Avatar

Giriş Tarihi: 02-02-2017
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 Mesajı Göster
Hindistan Cevizi zaten ülkemizde yetişiyor İzmir'deki villalara peyzaj amaçlı dikiliyor ve Hindistan Cevizi tuzlu suyu seven bir bitki tuzlu suyu sevmese neden sahillerde yetişebilsin bu bitki eğer tuzlu suyu sevmeseydi zaten bir süre sonra kökleri tahriş olup bitki ölürdü , birde herkes aynı şeyi söylüyor Hindistan cevizi iklimimizden ötürü ülkemizde yetişmezmiş peki neden sadece iklim olarak bakılıyor ?( Bu ülkenin iklimi tropikal olmasada kışları ılık geçen bir iklimi var ) ve Hindistan cevizinin burada yetişmesinin sadece iklimle alakası yok bu ülkenin de bir toprak yapısı var , havası var , suyu var sadece iklim yönünden bakılmamalı

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Size katılıyorum sayın siflera
herkez olaya iklimsel olarak bakıyor lakin kimi mikrokilima alanlar vardır doğunun belli bölğeleri güneydoğudan sıcak , egenin belli bölgeleride akdeziden sıcak olabiliyor. Malesef insanları inandırmak güç.
Mesele İzmir in çeşme ilçesi en düşük sıcaklık -3.7 derece anamur( muzun en çok yetiştiği bölge olmasına rağmen) -4.7 derece ölçülmüştür

Başka bir örnek doğu anadoludaki ilçeler( keban, maden,genç,alacakaya ,arıcak .kale,tunceli,gibi) en az hem yıllık ortalama sıcaklık bakımından hemde hava sıcaklığı bakımından en az antep, mardin , şırnak, kiliz kadar sıcak olabiliyorlar

ve sizin söylediğiniz gibi bu işin hava toprak yapısı verim rüzgar nemi filan var
sonuç olarak size katılıyorum.

Kerem Örenç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön