View Single Post
Eski 27-01-2019, 11:06   #789
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Sayın hocam100'den 3-4 sene oluyor almıştım bu yabani siklamenin yumrusunu, senelerce saksısında yattı durdu, minicik bir hayat belirtisi yaprak bile vermedi.
"Yumru kurusu seni başıma kaldın" deyip duruyordum, bu yaz sonu sıkılıp saksısını boşalttım, yumruyu da çöpe atmaya kıyamayıp teyzenin (ev sahibemiz, yaz sıcaklarında bunalıp küçücük toprak alandaki ota çiçeğe sarar ne bulursa yolup atar) bahçesine gömdüm.

Unutmuş gitmişim, saksılarımdaki eski toprakları bu alana boşalttığımdan arada kontrol ederim eski topraklardan çıkan eden var mı diye. Çünkü tohum çimlenir arada, küskün soğanlar filiz verir

Bir gün bakarken minicik sıklamen yaprağını görünce tohum çimlenmiş sandım, birkaç gün sonra baktım yan taraflarında birkaç yaprak daha, "tohum çeneği olduğu gibi düşmüş heralde topluca çimleniyorlar" diye düşündüm, birkaç gün sonra baktım bir dolu yaprak, bunları topluca söküp saksıya oturtayım, teyzenin gazabına uğramasınlar dedim.

Toprağı kalıpla söküp aldım, kalkarken dengemi kaybettim toprak kalıbı elimden pat diye yere düştü darmadağın oldu vee ne göreyim bizim yumru kurusu, gıcık oldum, onca sene bende yat dur, "senden yahni yapardım ama dua et zehirlisin" dedim

"Hadi yaşama seni çöpe atarım" diye tehditler savura savura saksıya aldım ve sonunda dört çiçek açtı.

İşte arkadaşlar o vatandaş.

Eklenen Resimler

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön