Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismailyuca
Hocam elimde salatalık tohumunda var onunla başlayayım, marulda işeriz marul cinsinin tohumunu alıp denemelere başlayayım teşekkür ederim ilerleme kaydeder isem paylaşırım Arduino da ec, sıcaklık otomatik alıyorum ısı ve ışığında ordan ayarlıyorum pH sensör modülünüzde aldım gelecek tüm verileri SQL de saklayıp analiz yapacağım insallah sonuçları paylaşırım teşekkür ederim
|
Merhaba topraksız tarımla yeni tanıştım ve aranıza yeni katıldım. Araştırması bile zevkli olan bu işe başlangıç olarak 3x6 metrelik bir sera ile başlamak istiyorum.İşim gereği herzaman kontrol edemeyeceğimden otomasyon kurmayı planlıyorum. Arduino ile ec-sıcaklık-devirdaim ve besin takviyesi işleri yapabiliyorum ancak ph konusunda takıldım. Sayın ismailyuca siz ph metre olarak ne sipariş ettiniz ? Piyasada bulunan arduino ph modülleri manuel ölçüm için kullanılıyor devamlı ölçüm yapılamıyor veya yapılsada sağlıklı sonuç vermeyeceği ve sürekli ölçümü yapılacak sıvı içinde kalmasından dolayı probun çabuk bozulacağı söyleniyor . Endüstriyel tip online ph metreler var ancak fiyatları çok uçuk. Devamlı ölçüm için ekonomik bir çözümü varmıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.