View Single Post
Eski 22-01-2019, 22:55   #1478
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Yanlış görmedi isem bitkiniz Sedum album Beyaz damkoruğu

Ben yabani olarak bulmuştum. Sizdeki biraz kapalı ortamda sanırım. Yaz kış dışarıda kalmasında hiç bir sıkıntı yok. İlkbaharda minik beyaz çiçekler açıyorlar. Ancak havalar düzelene kadar siz bitkinizi dışarıda bırakmayın. İç ortamda narinleşmişler.
Sn. Muda, teşekkür ederim öncelikle fakat sedum album nasıl birşeymiş diye forumda aratıp ilgili başlığa bakınca biraz daha karıştı işler benim açımdan Önce o sayfanın bağlantısını vereyim:

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/16297-2.htm

Baktım ve buradakilere pek benzetemedim. En benzeyen hali kopyaladıgım bağlantıda 2.sayfadaki 48. msjın ikinci fotografındaki soluk renkli olmayan, daha canlı ve koyu yeşil olan sukulente benziyor bendeki. Cümle biraz garip oldu ama neyse

Sanırım o başlıktaki en benzeyen tür o 2. fotograftaki ancak onun da adı yazmıyor ilgili msjda.

Bendeki evet evde, içeride fakat ben onu yaklaşık 1 yıl önce başka bir şehirden (ç)aldım Kaldırım gibi alanda beton saksı içindeydi, yer örtücü gibi yayılmıştı. Yani dışarıda duruyordu. Cam bardağa kumlu karışıma diktim ve cam önünde duruyor; ancak ışık almasına rağmen ip gibi uzuyor ve yaprakları aşırı minik - gerçi anaç halinin de yaprakları çok iri değildi. Acaba ne olabilir adı?

Sizin söylediğin sedum album'un başka alt türleri de var sanırım ama açıkçası onu soracağım diğer bir sukulente benzettim. Bu başlıkta aynı msj içinde birden fazla bitki sorulmaması gerektiği yazıyodu sanırım, o yüzden onu ayrı soracağım.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön