Selamlar
Bıttım sabunu olarak bilinen çoğu sabun gerçek bıttım sabunu değil, sahtedir; gerçek bıttım sabunu, doğal ve %100 olarak saf karışımsız menengiç yağına meşe külü ve tuz eklenerek yapılır.
Piyasada satılanların pek çoğunun içeriğinde; pamuk yağı, kostik, kalitesiz zeytin yağı, hayvansal yağ, yanık kızartmalık yağ ile pigment bulunmaktadır.
İşini dürüst yapanları tenzih ederim; elbet de gerçek bıttım sabun satıcıları da mevcutdur, mesela bizzat kendim güneydoğudan sedef rahatsızlığım için bıttım sabunu sipariş ediyorum, reklam olmasın diye burada firma ismi vermeyeceğim, aldığım sabunlar harika.
Gerçek saf bıttım sabunu, saç dökülmesi için bir iksirdir, eğer imkanlar var ise, üretimi yapılırken içine bir kaç damla saf gül yağı eklenirse, kuşkusuz muhteşem dünya birincisi bir sabun olur.
Konuya vakıf olabilmek için, evvela menengiç yağının ne olduğunu araştırmalısınız.
İsmini vermek istemiyorum, bir tanıdığım X satıcıdan bu sabunu satın almış, analiz ettirmiş, fakat bıttım sabunu çıkmamış, içerisinde sadece %10 menengiç yağı tespit edilmiş, satıcı üstelik yeminler ederek şöyle saf böyle doğal diyerek sabunları satmış...
Menengiç ile Bıttım aynı şeydir, sadece doğu anadoluda bıttım ismi ile anılır ve gerçek bıttım sabunu çok pahalıdır.
https://www.youtube.com/watch?v=Udu4RN5qG8o