View Single Post
Eski 12-01-2019, 22:11   #840
A_D
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-01-2019
28 sayfanın tamamını sabırla okudum. Aloe vera bakımında merak ettiğim 3 konu vardı:

-Toprak
-Su
-Güneş

İlk ikisinde cevaplar aşağı yukarı aynı. Torf olmayan veya torf oranı düşük bahçe toprağı ve az su istediği genel kabul görmüş. (Su konusunu biliyordum ama burayı okuduktan sonra halen fazla suladığımı fark ettim. Artık unutacağım )

Fakat güneş konusunda kafam çok karıştı. Açıkçası aynı kafa karışıklığı araştırma yaptığımda youtube ve diğer sitelerde de karşıma çıkmıştı. Yorumlar güneşe bayılırdan güneşten nefret edere kadar birbirine zıt iki kutupta farklılık gösteriyor.

Mesela burada ilk mesajlarda Mine Hanım "tam güneş seven dış mekan bitkisi", Güler Hanım, "güneş alan bir yerde muhafaza ediniz" demiş. Ama daha sonra gölgeye alınca düzeldi şeklinde yorum yapan üyelere "o zaman bırakınız öyle kalsın" şeklinde cevap vermiş. Kendi devasa veraları (maşallah) İstanbul'da yaz kış kapalı bir balkonda duruyor, görebildiğim kadarıyla da doğrudan güneş alıyorlar. Ama başlığın sonlarına doğru doğrudan güneş alan konumlar yerine ışık alan ama güneşi direkt görmeyen konumlar ağırlık kazanmaya başlamış. Kısacası güneş konusunda bir cevaba ulaşamadım. Deneme yanılmayla göreceğiz artık.

Bir de sanırım kış aylarında olduğumuz için fazla bir şey beklememiz lazım gelişme konusunda. Bunu da öğrendiğim iyi oldu. Büyümüyor, gelişmiyor diye kendimizi helak etmememiz lazım bu aylarda.

A_D Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön