View Single Post
Eski 07-01-2019, 18:15   #2702
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın İsmailyuca, her şeyden önce çalışmalarınızda başarılar dilerim..... ama olmayacak duaya amin demek gibi bir şey olur. Daha önceki yazılarımızda da ayni şeyleri söylemiştim. Çok bilinmeyenli denklemi çözmek zordur şöyle ki ;başarısızlığınız tohumdan mı acaba, sudaki besin miktarından mı acaba , kullandığınız ışıktan mı acaba , aydınlatma zamanından mı kaynaklı acaba diye sorsam eminim hiç birini sebep göstermezsiniz. Çünkü hiçbiri bilemiyoruz garanti veremiyoruz. İceberg marulun en büyük handikapı tohumdur öncelikle ve evvela tohumdan emin olmalısınız. Ben daha önce bu tohumu toprakta yetiştirdim tohumda problem yok diye bilir misiniz. Veya çok güvendiğin bir yerden aldım problem olamaz diye bilir misiniz. İceberg üretim yapan bir arkadaşımız ( kendisine ulaşamadım adından bahsetmek istemedim) bu konuda çok sıkıntılar çekti ve inanamayacaksınız ama 20 adet tohumu 70 avro ya getirterek tohum üretmek zorunda kaldı ve ancak o zaman olayı çözebildi. Öncelikle güvenilir bir tohum bulacaksınız. Sonra onu doğal şartlarda fide yapacaksınız bileceksiniz ki tohum tamam besin de tamam olursa ışık doğal olunca problem yok. veya varsa önce bunu çözeceksiniz.Ondan sonra ışık deneylerinizi yapın problem olursa ışığınızın güneş ışığını tutmadığını anlarsınız. Yanı bilinmeyenleri tek bilinmeyene indirgerseniz olayı çözebilirsiniz. Aksi taktirde hatanın nereden kaynaklandığını bulmakta zorlanırsınız. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.kolay gelsin.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön