Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02
6- Hafif katılaşmış sıvıyı ocaktan alıp geniş sini dediğimiz tepsilere güneş gören bir yere alınıp siniye dökülür.Bu sıvıya istediğiniz tuz oranını kendi damak zevkinize göre ayarlayıp turşu yapımında kullanılan iri tuz ilave edilip Hergün belli aralıklarla karıştırılır. Bu karışım gün geçtikçe katılaşır.Katılaşma oranını göz kararıyla hesaplaya bilirsiniz.Tam katı olmaması makbüldür.Tuz oranı bizde orta düzeydedir.Ne az tuzlu nede çok tuzlu olması lazım.
Yaklaşık bir hafta sonunda salçanız hazır.
Afiyet olsun.
Saygılar
|
Bahtiyar bey merhabalar;
Düzenli sulama sıkıntım olduğu için, salça yapmak üzere deşti domates yetiştirmeye karar verdim. Deşti domates biraz ekşi olur derler, salçası nasıldır? Çok ekşi olur mu? Malum fazla ekşi olunca içerisine konulan yemeğin tadını da bozuyor diye düşünüyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...