Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusciousmonster
Sevgili Jezebel,
ne kadar harika bir yaratık bu böyle! Nereden, nasıl buldunuz? Türkiye'de yok diye yazmışlardı alacalı versiyonu.
Eminim çok fazla talibiniz olacaktır çelik için (ki ben de bunlardan biri olmak isterim  ) ancak yavaş büyüyen bir tür diye okumuştum, çelik çıkarmak uzun zaman alabilir. Nasıl, nereden bulduğunuzu paylaşmak istemez miydiniz? Ben kendi adıma pek özendim.
@Mesut Temiz bey, sizin devetabanınızı da gerçekten çok beğeniyorum. Harika bir tür, ve güzel de bakıyorsunuz anladığım kadarıyla. Umarım ben de bir gün büyük türünden bir çelik bulabilirim.  Ayrıca, geçen hafta paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler, ancak kütüphanedeki devetabanını kurtarmaya girişemeden (sınav haftasındayım) ne akla hizmetse zaten eceliyle ölmek üzere olan bitkinin yapraklarını kesivermişler, cinayet resmen. Ben hayli üzüldüm bu duruma.
Olsun yine de sevindiren şeyler olmuyor değil, benim devetabanım da bana geldikten sonra ilk yaprağını verdi bu sürede. Daha ilk farkettiğim anı dahi fotoğrafladım, bir bebeğin doğumu gibi gözyaşıyla dünyaya geldi sanki, üzerinde bir su damlacığı. Yaprak oluşumunu takip etmek de oldukça heyecanlı bir süreçti. Yeni yaprak da küçük ama delikli çıktı, komik bir yaprak bence
Ayrıca, günün anlam ve önemine binaen hepimize ve bitkilerimize mutlu, bol yeşilli, sağlıklı yıllar dilerim.
|
Sayın
lusciousmonster, ben kendime bir yedek bitki daha köklendirmeyi düşünüyorum, sonra da 2-3 yıl önce mesajla benden çelik isteyen 3 arkadaş var sırada.. Sonra da sırada siz varsınız...
Bu iri varyasyon gerçekten çok güzel.. Yıllar önce bende küçük versiyonundan vardı ve bu iri varyasyonu da bazı ofislerde, oto galerilerde falan görürdüm... "Acaba nasıl bakıyorlar da böyle büyütebiliyorlar" diye de düşünürdüm... Vitaminler, gübreler falan çok uğraşmıştım boş yere...
Bu varyasyon yavaş büyüyor ve yaprak saplarının çıkış noktaları arasındaki uzaklık da epey az.. Yani bayağı beklemek gerekiyor.. Ancak bundan sonra kardeşimdekiyle birlikte elimde iki bitki olduğu ve bendeki ana bitkinin kökleri artık iyice yerleştiği için bundan sonra çelik alma işinin hızlanacağını düşünüyorum... Hatta gövdeyi kestikten sonra şimdiki sürgünün biraz aşağısında da biraz kabarıklık oluşunca iki sürgün vereceğini ummuştum, ama o durdu şimdilik... Dediğim gibi, sıradasınız...
Sizin ve herkesin yeni yılınızı kutlarım, hepimiz ve bitkilerimiz için güzel ve huzurlu bir yıl olur umarım...
.