View Single Post
Eski 21-12-2018, 15:58   #223
lusciousmonster
Yeni Üye
 
lusciousmonster's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-12-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
devetabanına ilkyardım

Herkese merhaba,

bir üst mesajda fotoğrafını paylaştığım devetabanımın keyfi yerinde, yeni bir yaprak çıkarttı hatta.

Ancak okulumun kütüphanesindeki devetabanlarından bir tanesi hasta yatağında, ölüm döşeğinde. Onu kurtarabilir miyiz bilmiyorum, fotoğraflarını paylaşıyorum, sizce nesi olabilir?
Bakımı yapıldıktan ve saksısı değiştirildikten sonra böyle olmuş, her gün biraz daha salmış kendini, artık iyice güçsüzleşmiş vaziyette. Toprağı kuru değil, düzenli bir şekilde sulanıyor. Kütüphanedeki diğer devetabanları gayet sağlıklı aslında.
Eğer yapabileceğimiz bir şey varsa bir an evvel yapalım istiyorum. Nasıl kurtarılabilir sizce? Kökü mü çürümüştür? Yeşil dalların alt kısımlarından kesip suda bekletmek veya direkt saksıya dikmek işe yarar mı? Daha çok ışık alan bir yere mi taşımak gerek? Ne dersiniz? Bir reçete çıkarabilirseniz harika olur gerçekten. Yoksa çok mu geç?

Eklenen Resimler
   
lusciousmonster Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön