Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 17-12-2018, 13:13   #10
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Sugören Pembesi

Name:  Sugören Pembesi I.jpg
Views: 3647
Size:  66.2 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
  • Tohum çeşit adı: Sugören Pembesi Domates
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 4. yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Istanbul
  • Tohumun kökeni: Sugören Köyü, Yalova
  • Tohumun geldiği yer: 2014-2015 agaçlar.net Tohum Takas Etkinliği - coskun4216
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: coskun4216
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı.
  • Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
  • Kullanılan ilaçlar: Organik tarımda kullanılması onaylanmış zirai ilaçlar kullandım.
  • Hasat yıl ve ayı: 2018 Ağustos
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 80 gün
  • Büyüme alışkanlığı: Sırık
  • Yaprak tipi: Normal
  • Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Pembe, yuvarlak, orta boy.
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir ve oldukça verimlidir. Bu yüzden mutlaka güzel bir şekilde askıya alınmalıdır. Özellikle salkımlar askıya alınmalıdır. Bu sene domatesler için yağmurlardan ötürü çok sıkıntılı bir sene olmasına rağmen iyi performans gösterdiler.

• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Orta boy, pembe meyveler elde ettim. İnce kabuklu olsa da çoğu pembeye göre dayanıklıydılar. Genelde taze tüketim, sandviçler ve özellikle salata için tercih ettik. Oldukça sulu bir çeşittir. Salatalara mükemmel bir lezzet veriyor. Henüz lezzetini beğenmeyen çıkmadı. Şekli ile de ön plandalar. Maşallah, tornadan çıkmış gibi yuvarlacık meyvelere sahipler. Meyvelerinde genelde çatlama görülmüyor. Fakat bu sene aşırı yağmurlardan kısmen de olsa onlar da nasibini aldılar. Her sene bahçede yetiştirdiğim ana çeşitlerden biridir. Bu çeşidi de şiddetle tavsiye ediyorum. Böyle güzel bir çeşidin yok olup kaybolmaması gerekmektedir.

• Çeşidin Hikayesi: Yalova'nun Merkez ilçesine ait bir dağ köyü olan Sugören Köyü'nün bir çeşididir. Köyün eski adı ise Çengiler olarak geçer. 1925 yılında Balkan göçmenlerince kurulmuştur. Pembe domatesin bu köydeki geçmişi ise köyün kuruluş tarihi kadar eski olduğu ve köylülerin, yıllardır kendi ihtiyaçları için yetiştirdikleri bir çeşit olduğu söylenmektedir.

Name:  Sugören Pembesi II.jpg
Views: 3485
Size:  51.9 KB
Name:  Sugören Pembesi III.jpg
Views: 3469
Size:  58.2 KB
Name:  Sugören Pembesi IV.jpg
Views: 3533
Size:  70.5 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön