Konu: Kenger
View Single Post
Eski 15-12-2018, 18:47   #15
Kenger
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2017
Kudret narı

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Kudret narı - Bitter melon (Momordica charantia)

Tohum çeşit adı: Kudret narı

Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir

Tohumun geldiği yer: Ulamış'tan atalık tohum

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. telato ve heyyamola da paylaşmış.

Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer kabakgil sebzeleriyle (salatalık, kabak, kavun, karpuz) birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım.

Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz

Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn. heyyamola'dan alıntıdır: "Sarmaşık şeklinde gelişen bir sarılıcıdır, 10-15 cm uzunluğunda meyveler verir.

Organik maddesi çok, gevşek toprağı çok sever. Her sebze adasının bir köşesine dikilen tek bir kök onlarca meyve verebilir.

Tohumlarının viyollere hıdırellez günü ekilmesi adettendir (biyodinamik). Bitkiler viyollerde 20-30 cm. uzadığında kalıcı yerlerine dikilir."

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn. Meyvelitepe'den alıntıdır: "Şifalı bitkilerdendir. Çok hızlı yara iyileştirici olarak bilinir. Ülkemizde çoğunlukla sararmış meyve eti zeytinyağında bekletilerek yaralara sürülmek maksadıyla kullanılırsa da, başta Hindistan olmak üzere uzak doğuda ve Japonyada bir çok yemeği yapılır. Okinawa adasındaki belirgin yaşam süresi uzunluğunu kudret narının yiyecek olarak çok tüketilmesine bağlayan kaynaklar vardır.".

Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumları bölgenizdeki geç donlardan sonra bahçeye direk ekebilirsiniz.

Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Meyve olgunlaştığında ağzı açılıyor, tohum bu aşamada alınabilir.

Eklenen Resimler

Kenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön