Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Keşke olsam, vücut kitle indeksim 30 un hemen altında..
Donan parmaklar, çadır, açlık, kediler... Kemalettin Tuğcu nun kitabını okuyorum sandım, sadece limon sandığı eksik... Sizin hikaye 'cesaret'in bir kaç tık ötesine geçmiş, sonunun iyi bitmesini diliyor, yazılarınızı bekliyorum.
|
O kadar çok yapılacak iş var ki.. Sonu bitmeyecek eğlenceli ve güzel bir hikaye

Ee biraz zorluk çektik tabi. Fakat yaşadıklarım çok şey kazandırdı. Örneğin, doğaya her zamankinden daha fazla saygı duymaya başladım. O nasıl isterse öyle oluyor. Eğer söylediklerine ters düşersem sonuçları biraz ağır oluyor. Doğanın sözünden çıkmayıp, ona uyum sağlamaya çalışıyorum ve elde ettiklerim inanılmaz güzel şeyler. Para ve zaman ile elde edilemeyen güzellikler.
Hep inşaat, inşaat ve inşaat olmaz değil mi? Bir kaç kapı önü ve komşu köy evi fotoğrafı atayım
Bahçe bir dönüm civarında. İçerisinde Ceviz, Fındık, Ihlamur, Ayva, Armut ve Kızılcık var. Biraz elden geçmesi lazım. Bahardan beri bahçe temizliği ile uğraşıyorum. Biraz çiçek ektim. Yaklaşık otuz yıldır el değmemiş bir bahçe ve çit kenarları Böğürtlen dikenleri ile sarılmış durumda. Onları kökünden temizlemek çok zaman alıyor.
"Avlağ" dedikleri bir bahçe çit sistemi var. Karaçam ağacının kök kısmına yakın taraflarının balta ile parlanması sonrası elde edilen tahtalardan oluşuyor. Çıralı tahta olduklarından dolayı uzun ömürlü oluyor. Bahçe kazıkları da Adi Ardıçtan yapılmış. Dış odunu biraz çürüse de öz odunları sağlam ve bu halde bir otuz yıl daha gider. Saygı duyulası bir güzellik
Ardıçların kazık olarak kullanılmasına karşıyım. Köy yakınlarında orman içinde devrilmiş inanılmaz sayıda ağaç var. Onlardan biraz biçip güzel bahçe çiti hazırlamak istiyorum. Toprak altında kalan kısmı ile yağmur suyu alan üst makta kısımlarını pürmüzle yakmak ve ardından Gomalak emdirmek suretiyle emprenye edeceğim. Havaların ısınması ile bu işlere koyulacağım.
Ayrıca ev ve bahçe eğimli bir arazi yapısına sahip olduğu için taş duvar işçiliğim epey fazla. Biraz duvar ördüm ve gerçekten iyi bir taş duvar ustası olma yolunda ilerliyorum

Bahar aylarında epey bir taş duvar işi de var.
Evi kurtardık, şimdi sıra bahçeyi kurtarmakta. Şu sıralar, üzerimdeki büyük yorgunluğu atmak için işlere ara vermiş bulunmaktayım