View Single Post
Eski 22-11-2018, 14:53   #10
sernur
Ağaç Dostu

sernur's Avatar

Giriş Tarihi: 02-11-2011
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık beş yıldır dikenli kabak yetiştiriyorum ilk kez bu yıl ürün aldım,yanlış yer seçimi yapmışım önceleri,bol güneşli yerleri seviyor,çok gelişip yayılıyor benim bahçemdeki tüm ağaçları kapattı.Yetiştirilmesi oldukça kolay,tohumlukları mümkün olduğu kadar geç koparıp serin bir yerde bekletmek lazım hemen filizlenmemesi için.Ocak,Şubat gibi ılık bir yere alıp filizlenmesini bekleyip filizler iyice uzayınca Mart ayı gibi kalıcı yerine dikiliyor,kabakları yan yatırıp filizleri yukarıya bakacak şekilde üzeri toprakla kapatılıyor bol suyu seviyor. Bana tozlaşmasını sağlamak için çift dikin demişlerdi ama ben kabak gelişip tüm bahçeyi kaplayınca dalları seyreltmek için budadım yanlışlıkla ikinci kökünüde budamışım.Tek kökten gelişip ürün verdi.
Bolca güneş su ve kuvvetli bir ağaç dibinde şahane gelişiyor ama adı üstünde Chayote,Kasım kabağı, dikenli kabak bazı yerdeyse Rodos kabağı deniyor kışları soğuk geçen iklimleri sevmiyor.Aztekler zamanından beri yetiştirilip tüketiliyormuş bu arada.

sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön