Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa
Fidancılar gümledi...ellerinde kalan yığınla fidanı eritmeye uğraşıyorlar...aşılı fidanlar 5 liralara kadar düştü...Zannetmeyin ki ceviz fidanı işinin geleceği var...tanıdıklarım ve bildiklerim var...fidan satmaya uğraşıyorlar..en iyi seçmece fidanlar bile 2-3 yaşında fidanları bile 8-10 liraya satmaya çalışıyorlar...halbuki 2 yıl önce 15-20 liraya sıradan fidanları zor alıyorduk....Tamamen cevize yönelik fidancılık bir yerde patlayacaktı...kısa zamanda da patladı....eski furya söndü bitti...şimdi yeni arayışlar içerisindeler....solucan işi de aynıydı....gübre üreten satan yok..herkes solucandan para kazanmaya uğraşıyordu...o da gümledi...ama gübre uretimi esaslı giren ona gore planlamasını yapan az kişi ayakta...diğerleri tesisleri satma telaşesinde...yok şöyle kampanya yok böyle kampanya...aklınızda bulunsun arkadaşlar ceviz fidanı alacaklar iyi pazarlık yapsın...zira satıcıların bir çoğu stok eritme derdinde...5-6 liradan fazla vermemeye bakın iyi fidanlar için...
|
Merhaba
Aslında bunları az çok bende biliyorum. Fidan reklamı yapan arkadaş, trend yatırım falan deyince biraz espiri biraz geyik olsun diye yazdım. Birazda genel bilgilendirme olsun diye.
Ama gerçek şu ki
Gerçekten fidan işi yapmak isterdim, parası önemli değil.
Bu işi düzgün ve dürüst yapmak isterdim. İlerde belki kısmet.
Bu işi hakkıyla yapan firmalar ve kişiler herzaman kazanacaklardır.
Mesela Ekiz fidancılıktan fidan alıpta, memnun değilim, ismine doğru çıkmadı diyen varmı. Ben bütün ceviz formlarını iki kere okudum, öyle bişeye rastlamadım. Adamlar İspanya'ya bile fidan gönderiyor.
Kaliteleri ve güven leri ortada, bunlar çok ciddi paralar kazanıyorlar.
Ama kerkenez firmalar, gümlemeye mahkumdum. Çünkü adamlar dürüst yoldan ticaret yapmak istemiyor, dolandırıcılık ve üçkağıtçılık kanlarına işlemiş.
Herzaman dürüst firmalar ayakta kalacaklardır, üçkağıtçılar ise batmaya mahkumdur.
Genede müşteri bol, bu furya biraz daha gider.