View Single Post
Eski 19-11-2018, 07:08   #5854
Kozanli
Ağaç Dostu

Kozanli's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa Mesajı Göster
Fidancılar gümledi...ellerinde kalan yığınla fidanı eritmeye uğraşıyorlar...aşılı fidanlar 5 liralara kadar düştü...Zannetmeyin ki ceviz fidanı işinin geleceği var...tanıdıklarım ve bildiklerim var...fidan satmaya uğraşıyorlar..en iyi seçmece fidanlar bile 2-3 yaşında fidanları bile 8-10 liraya satmaya çalışıyorlar...halbuki 2 yıl önce 15-20 liraya sıradan fidanları zor alıyorduk....Tamamen cevize yönelik fidancılık bir yerde patlayacaktı...kısa zamanda da patladı....eski furya söndü bitti...şimdi yeni arayışlar içerisindeler....solucan işi de aynıydı....gübre üreten satan yok..herkes solucandan para kazanmaya uğraşıyordu...o da gümledi...ama gübre uretimi esaslı giren ona gore planlamasını yapan az kişi ayakta...diğerleri tesisleri satma telaşesinde...yok şöyle kampanya yok böyle kampanya...aklınızda bulunsun arkadaşlar ceviz fidanı alacaklar iyi pazarlık yapsın...zira satıcıların bir çoğu stok eritme derdinde...5-6 liradan fazla vermemeye bakın iyi fidanlar için...
Plansız projesiz işler, ben de nohutta tosladım.
Nohut Bankı kapattım.
Geçen yıl 8-10 TL'ye kg satılırken bu yıl 3-5 TL'ye satılıyor.
Size katılıyorum, bu yalnızca birkaç kaleme indirgemek hata olur.
Gümleyen sektör çok.
Başta inşaat sektöründe olmakla beraber her konuda duvara tosluyoruz.
Çünkü, ülkemizde denetim mekanizması çalışmıyor.
Bu yıl hangi ürün para etti gelecek yıl çoğunluk ona akım ediyor.
Örneğin, emlak satışı kesata uğrayınca gelir elde edemeyince "imar barışı" adı altında her yer talan edilmektedir.
Şu tarihten önce yapılanlar için deniliyor ama 2018 sonuna kadar yapan yapana.
İlgili bakan ise açıklama yapıyor "şu kadar gelir sağladık, beklentimiz.... Olacak" diye.
Yani, yönetim mekanizması bozuk çalışmıyor...

Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön